Help mee

Wil je ons helpen? Dat zou geweldig zijn!  Bekijk hier de mogelijkheden

1.      Doneer eenmalig

2.      Word sponsor en doneer maandelijks een bedrag naar keuze

3.      Sponsor als groep

Je kunt natuurlijk ook samen met anderen een gezin sponsoren, bijvoorbeeld met vrienden, familie, collega’s of teamgenoten.  

Kies bijvoorbeeld uit:

€ 46,- per maand = wekelijks groente en fruit voor een gezin met 1 tot 2 kinderen

€ 57,- per maand = wekelijks groente en fruit voor een gezin met 3 kinderen

€ 68,- per maand = wekelijks groente en fruit voor een gezin met 4 kinderen

of kies je eigen bedrag

4.     Sponsor een bekende

Ken jij een gezin uit Rotterdam met kinderen onder 16 jaar, schulden en geldnood dat je wilt sponsoren via Viktor Vitamientje? Dat kan. Geef jullie beiden op via dit formulier. Wij sturen het gezin vervolgens een aanmeldformulier en als zij binnen onze criteria vallen, worden zij klant bij ons. Het sponsorbedrag is afhankelijk van het aantal kinderen onder 16 jaar. Om bijvoorbeeld een gezin van 2 kinderen van voldoende groente en fruit te voorzien, rekenen wij € 46,- per maand, voor 3 kinderen is dat € 57,- en voor 4 kinderen € 68,-. Is dit wat veel? Je kunt natuurlijk ook samen met anderen sponsoren en zo de kosten delen.

5.      Word ambassadeur

Help mee om Viktor Vitamientje bekend te maken en nieuwe sponsoren te werven. Op je eigen manier en in je eigen tijd. Stuur ons een berichtje, dan nemen wij contact met je op.

Wat doen we met de donaties?

Van het gegeven geld van particuliere sponsoren gaat minimaal 95% rechtstreeks naar  Rotterdamse gezinnen die in armoede leven om groente en fruit van te kopen. Wij rekenen maximaal 5% overheadkosten voor particuliere sponsoren.

Wat is armoede? In Nederland spreken we van armoede wanneer mensen het gangbare consumptieniveau dat normaal is voor onze samenleving niet kunnen bereiken. Ze kunnen bijvoorbeeld geen kwalitatief voedsel kopen of deelnemen aan sociale activiteiten. Het CBS (Het Centraal Bureau voor de Statistiek) hanteert een grens van minimaal € 1.020 p.m. voor een alleenstaande en € 1.920 p.m. voor een gezin met twee kinderen. Onder deze inkomensgrens is er kans op armoede. In 2014 moest één op de tien huishoudens rondkomen van een inkomen onder deze inkomensgrens. Dat komt neer op 734.000 huishoudens. Armere huishoudens wonen vooral in grotere steden. Ook zijn ze oververtegenwoordigd in kleinere gemeenten in het noordoosten en in Flevoland. Huishoudens in Rotterdam hebben de grootste kans op armoede. In 2013 had bijna een op de vijf Rotterdamse huishoudens een laag inkomen. Eén op de acht kinderen groeit op in relatieve armoede. Het waren 421.000 kinderen in 2014 (In 2013 telde Nederland 400.000 arme kinderen). Ruim 10% van de Nederlandse huishoudens is arm. In Rotterdam is dit percentage 23% (= 25.550 kinderen tot 18 jaar.)