U kunt als donateur zelf aangeven voor welk bedrag u Viktor Vitamientje wilt steunen. Donaties worden via iDeal van het betalingssysteem Mollie aan Stichting Viktor Vitamientje overgemaakt.

 • Doneer eenmalig
 • Meld u aan als sponsor en doneer een groente- en fruittas (al vanaf € 10,- per maand)
 • Word vrijwilliger – regelmatig kunnen we wat extra handen gebruiken. Laat het ons weten, dan nemen we contact met u op.
 • Overweegt uw school een sociaal maatschappelijk project te steunen?
  Wilt u uw school in actie brengen voor Nederlandse kinderen die in armoede leven?
  Wilt u leerlingen van uw school iets laten leren over het belang van het dagelijks eten van groente en fruit?
  Wij helpen uw school graag.
  Download hier een digitale flyer.
  Nodig Stichting Viktor Vitamientje uit voor een oriënterend gesprek.

Wat doen we met de donaties?

In alle eerlijkheid kunnen we zeggen dat al het gegeven geld van particuliere donateurs naar Nederlandse gezinnen gaat die in armoede leven.

Wat is armoede? In Nederland spreken we van armoede wanneer mensen het gangbare consumptieniveau dat normaal is voor onze samenleving niet kunnen bereiken. Ze kunnen bijvoorbeeld geen kwalitatief voedsel kopen of deelnemen aan sociale activiteiten. Het CBS (Het Centraal Bureau voor de Statistiek) hanteert een grens van minimaal € 1.020 p.m. voor een alleenstaande en € 1.920 p.m. voor een gezin met twee kinderen. Onder deze inkomensgrens is er kans op armoede. In 2014 moest één op de tien huishoudens rondkomen van een inkomen onder deze inkomensgrens. Dat komt neer op 734.000 huishoudens. Armere huishoudens wonen vooral in grotere steden. Ook zijn ze oververtegenwoordigd in kleinere gemeenten in het noordoosten en in Flevoland. Huishoudens in Rotterdam hebben de grootste kans op armoede. In 2013 had bijna een op de vijf Rotterdamse huishoudens een laag inkomen. Eén op de acht kinderen groeit op in relatieve armoede. Het waren 421.000 kinderen in 2014 (In 2013 telde Nederland 400.000 arme kinderen). Ruim 10% van de Nederlandse huishoudens is arm. In Rotterdam is dit percentage 23% (= 25.550 kinderen tot 18 jaar.)