“Dankzij het persoonlijke contact met de sponsor, weet je concreet waar je geld heen gaat”

Verhaal van een sponsor:

“Het is wetenschappelijk bewezen dat het eten van groenten en fruit belangrijk is en daarnaast heb ik zelf ondervonden dat gezond eten niet goedkoop is.” Femke en haar man zijn sponsor van het gezin in Schiedam. Samen hebben ze een dochter van 2 jaar oud en wonen ze in Rotterdam.

Een jaar geleden hoorde ze het verhaal over Viktor Vitamientje in de kerk Crossroads. Daar was specifiek een oproep om een vluchtelingengezin te sponsoren. “We wilden graag een goed doel gaan steunen, maar we wisten nog niet welk doel. We hebben geen financiële zorgen en vinden dat iedereen de gelegenheid moet hebben gezond te eten. Het is mooi om via Viktor Vitamientje andere Rotterdammers te helpen. Dankzij het persoonlijke contact met de sponsor weet je ook concreet waar je geld naar toe gaat.” Femke en haar man besloten het vluchtelingengezin te helpen. Toen de dochter uit dat gezin een baan kreeg, stapten ze over naar het huidige gezin. “Het eten van groenten en fruit is belangrijk. Vooral voor kinderen, zodat ze meteen een gezonde levensstijl kunnen ontwikkelen. We hebben zelf ondervonden dat gezond eten duur is. Tijdens een vakantie naar Amerika deden onze bankpassen het niet meer en stonden we op het vliegveld voor de terugreis met nog maar een beetje contant geld op zak. We moesten nog wat te eten halen. Met het geld wat we hadden, konden we eigenlijk alleen nog maar patat of kipnuggets halen. Iets gezonders zat er niet in.”

“We hebben tot nu toe door de afstand vooral mailcontact. Het is leuk om te weten wie je steunt en foto’s van het gezin te ontvangen.”  Als dit gezin weer op eigen benen staat, is Femke van plan nog een gezin te steunen. “Het geld dat we hebben, krijgen we van God. Dat willen we zolang het kan graag met anderen delen.”