Prille begin van Viktor Vitamientje…

De domeinnaam www.viktorvitamientje.nl is geclaimd. Toen ik (Radka) mensen over mijn idee ging vertellen, zei ik ook dat Viktor een werknaam is. Ondertussen is deze naam zo goed ingeburgerd, dat ik met deze naam verder ga.

Viktor Vitamientje schetsenMarleen Verhulst heeft Viktor een gezicht gegeven. In eerste instantie zochten we naar een dier of een figuurtje zonder menselijke trekken. Maar uiteindelijk is Viktor Vitamientje een boer geworden. Een lollig, vrolijk manneke zonder bepaalde leeftijd of een bepaald ras, die veel van groente en fruit weet en dol is op kinderen.

Mijn ‘proefkonijnen’ halen trouw elke maandag hun groente en fruit op en sturen mij enthousiast foto’s van gemaakte gerechten. Ook geven ze mij feedback – zo bedachten we dat het veel handiger is als ze een kant-en-klare tas met groente en fruit krijgen i.p.v. het zelf uit te zoeken. Dat is voor hen gewoon veel makkelijker. Maar er zit ook flexibiliteit in en als de groenteboer een aanbieding heeft, mogen ze daar natuurlijk gebruik van maken.

Ik deed laatst de deur open en daar stond mijn buurvrouw . Ze wil graag een boek voor Viktor schrijven met recepten en tips. Is dat niet gaaf?