Geen buitenbeentje maar een toffe Peer!

Enkele weken geleden werden wij gebeld door Carina Hesper van `Toffe Peren’.  Samen met collega Annette Behrens wil zij via prachtige foto’s, een memoryspel en een boekje voor de allerkleinsten, kinderen (en volwassenen) op een speelse manier bepalen bij het thema voedselverspilling. Daarom zijn deze keer het `paprika-monster’, de `billen pruim’ en de `komkommerdrol’ in de hoofdrol. Tot nu toe door de levensmiddelenindustrie afgewezen vanwege hun afwijkende vorm, mogen zij vanaf 2021 als klasse 2 fruit wél in het EU schoolfruitprogramma.

Annette en Carina van Toffe Peren

`Met dit boek leren kinderen vormen en kleuren herkennen, de namen van verschillende soorten groente en fruit, kunnen ze tellen en het prikkelt de fantasie: want zie je eigenlijk een kiwi of toch een vlinder?’

Wat ik persoonlijk nog het mooiste vind aan dit project is dat het ook iets leert over identiteit:  niemand is hetzelfde en je bent helemaal oké zoals je bent!

Aangezien wij van beide kanten veel overeenkomsten zien tussen Viktor V. en Toffe P. – Rotterdams, groente / fruit, en je wordt er blij van-  mogen wij als goed doel meedoen in de crowdfunding van dit mooie boekje: betaal je er 2, dan krijg je er 1 voor je peuter, nichtje, kleinzoon of buurmeisje.  En de andere voor een Viktor Vitamientje gezin. Hoe leuk is dat!

Ook erg leuk als verjaardagscadeautje! Kijk om te bestellen op website Voor de Kunst, projectnr. 11410