Het verhaal van Ines

 

Ik heb € 80,- in de week om van te leven…gelukkig kunnen mijn kinderen nu fruit meenemen naar school…

 

Schulden

Ines staat er als moeder van 3 alleen voor. Werken lukt haar niet zolang haar kinderen jong zijn. Door problemen met haar ex-man is zij in de schulden gekomen en Jeugdzorg dreigde haar oudste meisje uit huis te plaatsen omdat ze niet goed voor ze zou zorgen. Dit vond ze vreselijk en het maakte haar depressief. “Het klopte dat ze niet altijd gezond aten omdat ik geen geld genoeg had. Gezond eten is veel duurder.” vertelt Ines ons.

 

Verplicht fruit

Maar sinds zij hulp krijgt van Viktor Vitamientje is hier verandering in gekomen. Mijn kinderen eten nu voldoende groente en kunnen ook fruit meenemen naar school, want dat is verplicht. En dus heeft Ines een zorg minder.

 

Zelf kiezen

Viktor stuurt mij een cadeaukaart van de supermarkt waar ik wekelijks groente en fruit voor koop. Dat is erg fijn want dan kunnen we zelf kiezen wat we willen eten.  “Ja,” zegt Kevin, haar zoontje van 7 glunderend. “Banaan… en aardbeien, die zijn superlekker, daar kan ik er wel 100 van op!”      

Zijn moeder, lachend: “Ja, ze lusten het graag!”

 

Toekomst

Ines zit nu in de schuldsanering en hoopt binnen 3 jaar van haar schulden af te zijn. Ze doet sinds kort vrijwilligerswerk en ziet de toekomst weer wat zonniger in. “Ik hoop echt dat jullie nog veel meer mensen kunnen helpen want als moeder wil je maar een ding: dat je kinderen niets tekort komen!”