Rode biet salade met makreel – iets meer werk

Rode biet salade met makreel – iets meer werk
Recept Afdrukken
Rode biet salade met makreel – iets meer werk
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Als de bieten nog rauw zijn, boen de bieten schoon. Doe ze heel (of snijd doormidden als de bieten heel groot zijn) in een grote pan en giet er gekookt water over, tot ze net onder water staan. Doe een deksel op de pan en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat het 30 minuten zacht borrelen. Doe het vuur uit en laat de bieten afkoelen in het water met het deksel erop. Giet de bieten na een uur af en laat het verder afkoelen. Schil de bieten. Let op: bietensap kleurt heel sterk. Vlekken krijg je dus moeilijk uit kleding van je handen. Draag eventueel een schort en/of trek huishoudhandschoenen aan als je schoon wilt blijven. Als de bieten gaar en geschild zijn, rasp de bieten grof of snijd ze in kleine blokjes.
  2. Kook 400 ml water en giet het in een pan. Doe het halve bouillonblokje erbij en roer goed door, zodat het bouillonblokje oplost. Doe de gierst erbij en een deksel op de pan. Breng het aan de kook en draai het vuur lager als het kookt. Kook ongeveer 15 minuten met deksel op de pan. Roer regelmatig, zodat de gierst niet klontert.
  3. Terwijl de gierst kookt, pak een grote schaal en giet de olijfolie en azijn erin. Voeg een mespunt zout en peper toe. Roer goed door. Doe de bieten in de schaal en schep om. Was de appel en snijd in vieren. Haal het klokhuis eruit. Rasp de appel grof of snijd in stukjes. Doe in de schaal met de bieten.
  4. Controleer of de gierst gaar is. Als het gaar is, doe het vuur uit. Als er nog water in de pan is, giet het af. Dit gaat het handigste in een zeef. Doe de gierst terug in de pan. Leg de spinazie er bovenop en doe de deksel op de pan. Door de warmte zal de spinazie iets slinken, maar nog wel knapperig zijn. Laat het 10 minuten staan.
  5. Maak intussen de makreel schoon (graat en vel verwijderen) en doe het door de bieten en appel. Doe tenslotte de gierst en spinazie erbij en schep om.
Notities

Kijk hier de instructie video van Steven:

Schermafbeelding 2016-04-04 om 14.38.39

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe