Aardappel-preischotel met gehakt – makkelijk

Aardappel-preischotel met gehakt – makkelijk
Recept Afdrukken
Aardappel-preischotel met gehakt – makkelijk
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ½ cm dik. Spoel ze af onder de koude kraan en laat uitlekken.
  2. Snijd de uiteinde van de prei en haal de buitenste bladeren eraf. Snijd het lelijke, donkergroene gedeelte eraf. Snijd de prei in plakjes van ½ cm dik. Spoel ze goed af onder de kraan, zodat alle aarde en zand eraf gaat. Het gaat het makkelijkste in een vergiet. Laat uitlekken.
  3. Verwarm de oven op 180 graden of gasstand 5.
  4. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Doe het gehakt in de pan en bak het rul met een vork of spatel. Doe na 5 minuten de prei en kerrie erbij. Bak nog 5 minuten en strooi de bloem erover en roer goed door. Draai het vuur uit.
  5. Meng de slagroom met de melk en de peper/zout in een kom of maatbeker.
  6. Vet een ovenschaal in en leg daarin de aardappelplakjes en verdeel het prei/gehaktmengsel erover. Giet het slagroom/melk mengsel erover en strooi eventueel de kaas erover.
  7. Schuif de ovenschaal gedurende 30 minuten in het midden van de oven.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe