Ingrediënten
- 1 kilo aardappels
- 1-2 preien
- 2 eetlepels (zonnebloem) olie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 200 gram gehakt
- 2 eetlepel bloem/meel
- 200 milliliter slagroom
- 200 milliliter melk
- mespunt peper en zout
- eventueel geraspte kaas
Porties:
Instructies
- Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ½ cm dik. Spoel ze af onder de koude kraan en laat uitlekken.
- Snijd de uiteinde van de prei en haal de buitenste bladeren eraf. Snijd het lelijke, donkergroene gedeelte eraf. Snijd de prei in plakjes van ½ cm dik. Spoel ze goed af onder de kraan, zodat alle aarde en zand eraf gaat. Het gaat het makkelijkste in een vergiet. Laat uitlekken.
- Verwarm de oven op 180 graden of gasstand 5.
- Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Doe het gehakt in de pan en bak het rul met een vork of spatel. Doe na 5 minuten de prei en kerrie erbij. Bak nog 5 minuten en strooi de bloem erover en roer goed door. Draai het vuur uit.
- Meng de slagroom met de melk en de peper/zout in een kom of maatbeker.
- Vet een ovenschaal in en leg daarin de aardappelplakjes en verdeel het prei/gehaktmengsel erover. Giet het slagroom/melk mengsel erover en strooi eventueel de kaas erover.
- Schuif de ovenschaal gedurende 30 minuten in het midden van de oven.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe