Pasta met broccoli – gemakkelijk

Pasta met broccoli – gemakkelijk
Recept Afdrukken
Pasta met broccoli – gemakkelijk
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
 1. Haal de schil van de ui. Snijd het worteluiteinde eraf (het harde gedeelte) en snijd ui in de lengte door. Snijd daarna in stukjes.
 2. Was de broccoli. Snijd de steel eraf en schil deze. Snijd de steel in stukjes. Verdeel de rest van de broccoli in roosjes.
 3. Haal de aarde van de champignons af met een borsteltje of stuk keukenpapier. (let op: NIET onder de kraan: de champignon is als een spons en verliest alle smaak!) Snijd een plakje van de steel en gooi dat weg. Snijd de champignon in plakjes of stukjes.
 4. Doe 2 liter water in een grote pan en breng het aan de kook. Als het water kookt, doe de pasta erbij. Als de pasta niet onder water is, doe er een beetje water bij. Kook op laag vuur 6 minuten.
 5. Doe de broccoli bij de pasta als deze 6 minuten heeft gekookt. Doe het vuur weer wat hoger tot het water weer kookt en draai dan lager. Kook nog eens 7 minuten. Check af en toe of het water nog kookt. Zo niet: draai het vuur iets hoger.
 6. Zet intussen een koekenpan op het vuur en verwarm een scheutje olie op middelhoog vuur.
 7. Doe na een minuut de ui en champignons in de pan en bak dit 5 minuten. Voeg de roomkaas met kruiden toe en een beetje peper en verwarm op laag vuur.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Rode biet salade met makreel – iets meer werk

Rode biet salade met makreel – iets meer werk
Recept Afdrukken
Rode biet salade met makreel – iets meer werk
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
 1. Als de bieten nog rauw zijn, boen de bieten schoon. Doe ze heel (of snijd doormidden als de bieten heel groot zijn) in een grote pan en giet er gekookt water over, tot ze net onder water staan. Doe een deksel op de pan en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat het 30 minuten zacht borrelen. Doe het vuur uit en laat de bieten afkoelen in het water met het deksel erop. Giet de bieten na een uur af en laat het verder afkoelen. Schil de bieten. Let op: bietensap kleurt heel sterk. Vlekken krijg je dus moeilijk uit kleding van je handen. Draag eventueel een schort en/of trek huishoudhandschoenen aan als je schoon wilt blijven. Als de bieten gaar en geschild zijn, rasp de bieten grof of snijd ze in kleine blokjes.
 2. Kook 400 ml water en giet het in een pan. Doe het halve bouillonblokje erbij en roer goed door, zodat het bouillonblokje oplost. Doe de gierst erbij en een deksel op de pan. Breng het aan de kook en draai het vuur lager als het kookt. Kook ongeveer 15 minuten met deksel op de pan. Roer regelmatig, zodat de gierst niet klontert.
 3. Terwijl de gierst kookt, pak een grote schaal en giet de olijfolie en azijn erin. Voeg een mespunt zout en peper toe. Roer goed door. Doe de bieten in de schaal en schep om. Was de appel en snijd in vieren. Haal het klokhuis eruit. Rasp de appel grof of snijd in stukjes. Doe in de schaal met de bieten.
 4. Controleer of de gierst gaar is. Als het gaar is, doe het vuur uit. Als er nog water in de pan is, giet het af. Dit gaat het handigste in een zeef. Doe de gierst terug in de pan. Leg de spinazie er bovenop en doe de deksel op de pan. Door de warmte zal de spinazie iets slinken, maar nog wel knapperig zijn. Laat het 10 minuten staan.
 5. Maak intussen de makreel schoon (graat en vel verwijderen) en doe het door de bieten en appel. Doe tenslotte de gierst en spinazie erbij en schep om.
Notities

Kijk hier de instructie video van Steven:

Schermafbeelding 2016-04-04 om 14.38.39

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe