Spruitjes schotel met spekjes – gemiddeld

Spruitjes schotel met spekjes - gemiddeld
Recept Afdrukken
Spruitjes schotel met spekjes - gemiddeld
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Spoel de aardappelblokjes onder de koude kraan af. Doe in een grote pan.
  2. Snijd een stukje van de uiteinden van de spruitjes. Haal de lelijke blaadjes eraf als dat nodig is. Snijd de spruiten in de lengte door. Doe de spruiten bij de aardappels in de pan. Doe zoveel (heet) water in de pan tot de aardappels en spruiten voor iets meer dan de helft onder water staan. Doe de deksel op de pan en breng op hoog vuur aan de kook.
  3. Laat 10 minuten koken. Giet af. En laat iets afkoelen in de pan zonder deksel.
  4. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur op en doe de spekblokjes in de pan (zonder de boter/olie). Bak de spekblokjes bruin – onder voortdurend roeren – in ongeveer 5 minuten. Doe dan de boter of olie in de pan. Doe de aardappels en spruitjes erbij en bak alles 10 minuten op middelhoog vuur. Blijf steeds omscheppen, om aanbranden voorkomen.
  5. Als je walnoten gebruikt: hak de walnoten in grove stukken en strooi ze over de spruitjes en aardappels.
  6. Proef of het nodig is om zout toe te voegen en strooi peper en eventueel zout toe naar smaak.
Notities

Kijk hier de instructie video van Steven:

Schermafbeelding 2016-06-15 om 09.23.50

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe