Intake & evaluatie met Lisa

Intake gesprek in 2022

Lisa woont in kleine eengezinswoning met een tuin, wat fijn is voor kinderen. Als ze open doet, is haar ambulant begeleider er ook. Het is toevallig dat we op dezelfde tijd komen. Het huis ziet er netjes en gezellig uit. Ze heeft een Wajong uitkering en als ik vraag hoe zij hierin terecht is gekomen gaat ze huilen. Het is een gevoelig onderwerp en ze kan er niet over praten.

De schulden zijn gekomen toen ze in het buitenland zat en haar ex-vriend de uitkering gebruikte waar zij achteraf geen recht op had. Er is nu een betalingsregeling getroffen waarbij maandelijks geld van haar uitkering wordt afgehouden. Hierdoor houdt zij te weinig over om voldoende gezond eten te kopen. Zij vindt het heel belangrijk dat haar dochter van 10 goed eet. Die houdt veel van groente en fruit.

Evaluatie in 2023

Lisa is heel blij met de hulp van Viktor Vitamientje. Ze eten écht anders sinds de bijdrage. Veel groenten en fruit. Haar dochter gaat graag mee naar de supermarkt. Zij is goed in rekenen en kan precies zien wat ze kunnen kopen voor het beschikbare geld. Ook vindt ze het leuk om samen met haar moeder te kokkerellen.

Lisa vertelt dat ze nog steeds schulden heeft, maar tot nu toe niet in aanmerking komt voor een regeling. Haar begeleider gaat een nieuw verzoek indienen. Ze betaalt wel maandelijks iets af. Door stijging van de kosten is het moeilijk om rond te komen. Ze is nog niet in staat om te werken, maar heeft inmiddels wel een cursus empowerment gevolgd om iets te doen aan haar onzekerheid. Een kleine, maar belangrijke stap op weg naar zelfstandigheid.

(credits kopfoto: Freepik)