Koningsbiertje & Viktor Vitamientje

 

Is bier gezond?

Ja hoor, dit jaar met Koningsdag wel!

Want iedereen die het fruitige koningsbier van Stadshaven Brouwerij koopt, draagt bij aan de gezondheid van kinderen uit arme gezinnen in Rotterdam. Zij doneren een deel van de winst namelijk aan Viktor Vitamientje. Geweldig! We kunnen het goed gebruiken want er staan veel gezinnen bij ons op de wachtlijst.

Lees hieronder alles over hoe deze speciale oranjekleurige limited edition en het mooie etiket tot stand gekomen zijn.

En kom vooral toosten op een gezonde toekomst voor kinderen in Rotterdam!

Oranje Voor Goed

Dit initiatief van de organisatie achter Koningsdag in Rotterdam 2023 verbindt de stad Rotterdam, ondernemers en goede doelen om iets te doen voor de toekomst van de kinderen van de stad:

“Met een groot event als Koningsdag iets teruggeven aan de stad en nalatenschap creëren voor de toekomst van Rotterdammers. Dat vinden wij belangrijk. Daarom bieden wij – onder de noemer ‘Oranje Voor Goed’ – het Koningsdaglogo aan om producten te ontwikkelen rondom Koningsdag in ruil voor een donatie van minimaal 10 % van de winst aan een sociaal initiatief gericht op Rotterdamse kinderen en kansengelijkheid. ” – uitleg op website

Oranje Koningsbiertje

Het ingezonden product van Stadshaven Brouwerij is een fris limited edition craftbier met toegevoegd oranje citrusfruit. De brouwerij bevindt zich in de Merwehaven, een van de grootste voormalige fruithavens ter wereld. Daarom was de keuze voor Viktor Vitamientje als sociaal initiatief niet moeilijk.

Ontwerp etiket

“Aangezien Koningsdag een dag voor en door de Rotterdammers is, vindt Stadshaven Brouwerij het belangrijk dat dit ook naar voren kwam in de uitstraling van het bier. Voor het ontwerp van het label heeft Stadshaven Brouwerij daarom een designwedstrijd uitgeschreven. Deze is gewonnen door de 21-jarige Marin Kalkhoven, student aan de Willem de Kooning. In haar design komt het koninklijke en de stad Rotterdam duidelijk naar voren én het wordt door het toevoegen van het fruit een koppeling gemaakt met de geschiedenis van de stad, de brouwerij én het goede doel. Het thema van koningsdag 2023 is verwerkt in de slogan van het bier, we zijn immers allemaal Kings & Queens!” – uitleg op website