Moestuinen van Viktor

Moestuin-tuinieren is een trend, je ziet het de laatste tijd steeds meer. Moestuinen ontstaan op de vreemdste plekken. Mensen zijn enthousiast en onvermoeibaar. Bij alleen groente verbouwen blijft het niet.
In de Voedseltuin kweken de initiatiefnemers met hulp van vrijwilligers biologische groente en fruit om de pakketten voor de cliënten van de Voedselbank in Rotterdam aan te vullen.


Bij de Buytenhof kan je samen met je kinderen je eigen boeket of kruiden plukken.
In een restaurant achter Marconiplein kan je gerechten eten die gewassen bevatten uit hun eigen tuin.
Veel wijken worden versierd door een moestuinproject op een stukje braakliggende grond, waar buurtbewoners samen met hun kinderen in de grond mogen wroeten en van de oogst mogen genieten, zo ook bij de Mullerpier.

Groente en fruit die de gezinnen van Viktor Vitamientje momenteel ontvangen halen de gezinnen zelf bij hun plaatselijke supermarkt of groenteboer.
Je kunt  je voorstellen dat toen wij van de mogelijkheid hoorden om zelf groente en fruit te verbouwen voor de ontvangers van Viktor Vitamientje, we enorm enthousiast werden.
In Poortugaal heeft Stichting De Thuishoeve een boerderij gekocht, waarbij Viktor Vitamientje mag helpen bij het aanleggen van een moestuin. Een deel van de opbrengst van de moe2016-03-07 10.40.39stuin mogen de gezinnen in geldnood van Stichting Viktor Vitamientje zelf komen ophalen aan de Kerkstraat in Poortugaal, waar boerderij Verhoeff van Stichting De Thuishoeve ligt.
Als de opbrengst van de moestuin niet genoeg zou zijn, dromen we ook van nog meer goeds dat de moestuin zou kunnen brengen. De natuur heeft de mens misschien niet nodig, maar mensen hebben de natuur wel nodig.

We nodigen je graag uit! Ben je met pensioen, zit je even of voor langere tijd zonder werk of wil je meer in beweging komen? Heb je zin om je (moestuin) kennis over te dragen, jongeren iets bij te leren over de natuur? Iedereen is welkom! Wees welkom om elkaar te ontmoeten, om samen groente te verbouwen voor Viktor Vitamientje en voor de bewoners van Poortugaal.
Geïnteresseerd? We maken graag een afspraak, dan praten we er verder over. Wij zorgen voor de fairtrade koffie en/of biologische thee en een koekje van eigen deeg ;-).