Nalah en dochter heel blij met `groentepas' Viktor Vitamientje

“Ik ben heel blij met de groentepas van Viktor Vitamientje, bij jullie werkt alles gemakkelijk en het zijn lieve mensen die je helpen!”

Nalah vluchtte vanuit Somalië naar Nederland.  Zij is moeder van twee kinderen. Haar dochter is 12 jaar en haar zoon is inmiddels het huis uit. Toen zij in Nederland kwam is ze een paar jaar dakloos geweest. Met haar zoontje sliep ze soms in de nachtopvang.

Nalah werkt inmiddels een paar dagen per week met behoud van uitkering.  Ze doet inpakwerk. Ze krijgt geen salaris, maar komt hierdoor wel onder de mensen. Door rugklachten moet ze voorzichtig zijn en haar bewegingen afwisselen. Ze houden er bij haar werk gelukkig wel rekening mee.

Door onwetendheid heeft zij een schuld opgebouwd. Haar oudste had een bijbaantje en toen hij achttien werd, liep de huurtoeslag ten onrechte door. Dit bedrag moet ze nu terugbetalen. De schuld betaalt ze met kleine bedragen af. Ze moet iedere maand goed kijken hoe ze rond moet komen; ook omdat alles zo ingewikkeld is. Ze is heel blij met onze bijdrage voor haar dochter. De kaart van Viktor Vitamientje helpt haar groenten en fruit te kunnen kopen, zoals ui, okra, spinazie, paprika, appels, sinaasappels en peren. Ze vindt onze regels eenvoudig en onze vrijwilligers lief en behulpzaam.

En dat is natuurlijk heel fijn om te horen!

Tip: probeer een recept uit de Somalische keuken: stoofpot met okra