Waar komt Viktor vandaan…?

Al een tijdje geleden kwam ik (Radka) in contact met een jong gezin dat in de schuldsanering zit. Het gaat om een jonge stel met twee kinderen. Toen ik met de vader aan het chatten was, schreef hij het volgende:

pizza Viktor Vitamientje“wij krijgen nu voor de komende 3 jaar zoiets 85 euro per week om met zn 3jen nu mee rond te komen en dat is best zoeken voor ons wat precies waardoor we nu soms een dag tekkort hebben. Tis gewoon soms het gevoel van die kleine hebben er nooit om gevraagd en dat geeft dan weer een schuld gevoel terwijl het liefst geef ik hem elke dag groente en fruit en gezonde dingen alleen is da duurder dan bij 1 pizza van 1,30 euro. Egt bizzar tis gewoon een feit da slecht eten goedkoper is dan vers, raar eigenlijk”

Ik heb naar aanleiding van dit gesprek besloten om dit gezin wekelijks te ondersteunen met een groente- en fruitpakket. Niet alleen voor het kind maar voor het hele gezin, want uit eigen ervaring weet ik dat kinderen geen boontjes gaan eten als de ouders het ook niet doen. Ik heb besloten om het geld dat ik al jaren aan grote goede doelen geef nu te bundelen en het aan dit gezin te geven in de vorm van een groente- en fruittas.

Ik heb een afspraak gemaakt met een groenteboer Mehmet waar ik zelf ook groente koop . Bij deze man betaalde ik mijn eigen boodschappen en die van het jonge gezin.
De vader kwam elke keer zelf bij deze groenteboer het groente- en fruitkratje ophalen.

Toen ik op de koffie was bij dit jonge gezin heb ik ze verteld dat dit idee iets kan zijn dat meer mensen zou kunnen aanspreken. Ze vonden het geweldig om mijn ‘proefkonijnen’ te zijn. Later zei moeder iets wat de doorslag gaf om Viktor Vitamientje in het leven te roepen: “En weet je, als we over drie jaar uit de schuldsanering zijn, gaan we voor iemand anders een pakket betalen, want dit heeft ons zo veel geholpen!”

SLOT: het is februari 2016 en ik kreeg net een chat berichtje van de vader: “Hee wij willen.vv en jou graag steunen wij dachten aan vijf euro per maand ofzo…

😉