Scholen hoe en wat

Scholen hoe en wat

Er zijn drie mogelijkheden, die iets verschillen van elkaar betreft betrokkenheid, inzet en opbrengst.
Eerste mogelijkheid en ook onze favoriet:

1. een lespakket van Viktor Vitamientje

shutterstock_144566138Aan het begin van de periode ontvangt de juf/meester van elke klas een lespakket passend bij de leeftijd van de kinderen. Het is een map met daarin kleurplaten, verhalen, opdrachten en weetjes. De eerste week maakt de klas kennis met een van onze ontvangers door middel van een verhaal en foto.

Er zit ook een spaarpot bij waar de kinderen geld in kunnen doen en door de juf/meester word uitgelegd wat de bedoeling is de komende periode. De daarop volgende week kan de juf/meester zelf bepalen wanneer er ruimte voor dit project is.

Het is ook mogelijk dat een van onze medewerkers een keer tijdens het project de les komt verzorgen. Op die manier kunnen we wellicht meer vragen beantwoorden van de kinderen over de stichting en is het voor de kinderen ook leuk als iemand anders de les kan geve
n. Alles over Viktor Vitamientje en de lessen wordt uitgelegd in de speciaal opgestelde leraren handleiding. Voor dit alles geldt dat we het zo uitgebreid en minimaal kunnen maken als u als school wilt. Als elk kind € 1,50,- per maand in een spaarpotje doet, kunnen we deze kind(eren) 1 jaar lag elke week een groente- en fruittas geven (uitgaande van 30 kinderen per klas).

shutterstock_129857555-22. Groente en fruit ophalen

Van te voren wordt aangekondigd dat we op een bepaalde dag groente en fruit op komen halen voor de stichting. Dit kan door middel van een brief eventueel in combinatie met een presentatie van iemand van Viktor Vitamientje. Er wordt dan gevraagd of de kinderen een extra stuk groente of fruit mee willen nemen voor ons. We zorgen dat er op de dag van ophalen boxen klaar staan bij de juf/meester waar alle groente en fruit in kan. Nog diezelfde dag komen we alles ophalen en brengen we het langs bij de gezinnen die we ondersteunen.

3. Sponsorloop

shutterstock_289559627

Deze actie is leuker voor in het voorjaar. Een aantal weken van te voren worden de sponsorloopformulieren uitgedeeld en die worden weer ingeleverd. Stempelkaarten worden gemaakt en na afloop maken wij de balans op voor ieder kind. We helpen mee met alle voorbereidingen van de sponsorloop zodat u daar minimaal werk aan heeft. We leveren hiervoor kant en klaar materiaal zodat u direct aan de slag kan. Hierbij hoort uiteraard ook een brief voor de ouders en een oorkonde voor de leerlingen. Ze mogen immers reuze trost zijn op zichzelf dat ze zo hard hebben gelopen voor het goede doel!

4. Presentatie

shutterstock_326638589Onze vrijwilliger zal over Viktor Vitamientje vertellen aan de leerlingen en hun ouders (als deze aanwezig willen/kunnen zijn) en we zullen flyers uitdelen. Ook zullen we in de klassen spaarpotjes neerzetten waar de kinderen geld kunnen doneren. Hoe lang het spaarpotje in klas blijft is aan u te bepalen. Deze mogelijkheid heeft niet onze voorkeur, omdat we geloven dat we met het verhogen van awareness, d.m.v. een lespakket (eerste mogelijkheid), veel meer kunnen bereiken. Kinderen van uw school hebben wellicht niet veel te maken met de (stille) armoede in Nederland. Zij zullen misschien niet snel beseffen dat er ook in Nederland kinderen zijn die geen groente en fruit kunnen eten, omdat het voor hun ouders niet te betalen is.

Na bovengenoemde acties is het wellicht leuk om er ook een mooie afsluiting aan te geven. Op die manier wordt het voor de leerlingen duidelijk wat ze hebben bereikt en ook voor u als school is het een mooie manier om te laten zien dat u maatschappelijk betrokken bent.

Het hoeft geen opzichtige afsluiting te zijn (al kan dat natuurlijk ook), maar wij vinden het wel heel belangrijk om alle leerlingen en leerkrachten te bedanken voor hun inzet.
Dit kan op verschillende manieren en kan zo lang of kort duren als u zelf wilt. Onderdeel is altijd de gezonde traktatie. Daarnaast kunnen we elke klas afzonderlijk binnen gaan, we kunnen het geld ophalen bij bijvoorbeeld de weekopening en daarnaast al dan niet een (korte) presentatie geven.

Alle opties voor zowel de actie zelf als voor de afsluiting kunnen uiteraard besproken worden en aangepast naar uw wensen. Daarvoor nodigen wij u uit een afspraak met ons te maken voor een oriënterend gesprek. Uiteraard kan mailen ook.

Telefoon: 06-21588142

Mail: info@viktorvitamientje.nl