Waarom Viktor Vitamientje….

Waarom?

…een artikel in de NRC over een marketingmanager die in de schuldsanering belandde en geen geld had om eten te kopen. Oh, dacht ik (Radka), dus ook mensen met een goede opleiding en een goed betaalde baan hebben last van schulden?!

cafdb7dd-9428-4b69-9489-741cee31d6d9…”Zelf merken we het effect van goed en gezond eten, maar we merken ook dat gezond eten gewoon duurder is. Wij merken het in onze eigen portemonnee, maar wij hebben wel de mogelijkheid om hiervoor te kiezen. Wanneer mensen schaarste ervaren valt er vaak moeilijk iets te kiezen. Wij vinden Viktor een geweldig goed idee en een mooie investering…”

Op de koffie bij een vriendin. Zij vertelt dat ze de dag ervoor op de fiets vanuit haar samen-koken-en-samen-eten afspraak met een tienermoeder dacht, dat het toch zo gaaf zou zijn, als deze moeder gezonde maaltijden zou kunnen koken met groenten. Ze vroeg zich af of zoiets bestaat, net zoiets als de Voedselbank, maar dan met groente!

De komende tijd zal ik mijn best doen om Viktor Vitamientje als een middel neer te zetten, waardoor zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid hebben om die ene te voeden – samen voeden we honderden….