Verborgen groentes

 

In 2022 hebben we veel nieuwe gezinnen aangenomen, hoe is het met hen, een jaar later? Evaluatie met Naima: “Het wekelijkse extraatje van Viktor Vitamientje maakt precies het verschil. Nu kan ik groente kopen en toch nog net rondkomen, dat zou anders niet gaan”.  

Zorg

Naima is moeder van 2 jonge kinderen en helaas net gescheiden. Haar ex-man heeft psychische problemen en de zorg voor het gezin inclusief financiën komt helemaal op haar schouders. Dat is wel zwaar maar ze heeft goede moed. Schulden heeft ze gelukkig niet meer, daar is ze met goede begeleiding vanaf gekomen en ze heeft ook leren budgetteren. Naima is in Marokko geboren en in Spanje opgegroeid en jong moeder geworden. Het was een tijd chaotisch maar nu heeft ze meer rust.

Naima werkt als vrijwilliger met ouderen en wil in september met een opleiding beginnen. Haar doel? Binnen enkele jaren uit de bijstand zijn.

Pizza

Ze is heel blij met de hulp van VV. “Mijn kinderen eten nu meer soorten groente en we hebben altijd fruit.” Lachend: “Hun favoriet is zelfgemaakte pizza. Maar ik moet de groentes daarop, ui, paprika, tomaat en broccoli, wel goed verbergen! Anders eten ze het niet.”