Verhaal van Demelze en Julian

Een van de gezinnen die groenten en fruit krijgen via Viktor Vitamientje is het gezinnetje van Demelze. Zij is 28 jaar en woont samen met haar zoontje Julian in Rotterdam. Ze is in de schulden gekomen door haar ex en krijgt nu een bijstandsuitkering. Momenteel is ze werkloos en op zoek naar een baan in de psychiatrie of als doktersassistente.

In december 2015 kwam ze via Facebook in aanraking met Viktor Vitamientje. “Ik kwam Viktor Vitamientje tegen op Facebook en zag daar leuke plaatjes en weetjes over groente en fruit. Daardoor ging ik kijken op de website en zo zag ik dat ik me ook kon aanmelden. Ik ben erg blij met die 10 euro extra voor groenten en fruit. Zo zijn we in ieder geval verzekerd van gezond eten.”

WhatsApp-Image-20160527Demelze en Julian hebben hun groenten en fruit te danken aan sponsoren Jaime en Jeroen van het incassobureau Faircasso. We zijn hen erg dankbaar voor dit mooie gebaar. We halen onze groenten en fruit meestal op zaterdagochtend bij de groenteboer. Het is een hele aardige man die ons even laat proeven als we iets zien wat we nog niet kennen en hij weegt altijd alles netjes af, zodat we aan het juiste bedrag komen. Julian is meestal erg enthousiast als we erheen gaan. Wanneer het warm weer is wil hij graag meloen halen, want dat linkt hij aan warm weer. Hij is gelukkig een makkelijke eter en houdt van aparte dingen. Hij eet gerust een rauwe broccoli of een hele komkommer in een keer op. Je merkt in ieder geval dat het invloed heeft als je als ouder ook gezond eet. Ik vind het ook leuk om het fruit bijvoorbeeld op een leuke manier te presenteren. Leuk om te doen en leuker voor Julian om het op te eten.”

Demelze hoopt over 3 jaar weer schuldenvrij te zijn. “Julian mag bijna naar school en ik ga weer solliciteren. Ik wil toewerken naar een stabiel leven. In ieder geval zullen we positief blijven. Het is nu wat het is en je doet daar toch niets aan. Een klein dingetje als Viktor Vitamientje betekent al zoveel. Het lijkt misschien weinig, maar we hoeven ons in ieder geval geen zorgen te maken om gezond eten.”