VERHAAL VAN EEN MOEDER VAN

Een alleenstaande moeder van drie kinderen uit Rotterdam maakt sinds een jaar dankbaar gebruik van het initiatief van Viktor Vitamientje. “Via via kwam ik in aanraking met Viktor Vitamientje en daar ben ik nog altijd erg dankbaar voor. Ik heb nog geen contact met mijn sponsor, maar kwam er laatst achter dat ze nog geen 10 minuten bij mij vandaan woont. Ik wil haar in ieder geval binnenkort enorm graag bedanken, want we zijn hier zo blij mee. Vooral voor mijn kinderen is dit erg fijn.”

“Ik ga iedere week een keer naar de Albert Heijn met de cadeaukaart. Eerst was dit wat lastiger toen we nog geen cadeaukaart hadden. Ik moest toen naar de servicebalie en dus met mijn boodschappen eerst langs de kassa zonder te betalen. Dat voelde erg ongemakkelijk, omdat mensen misschien wel denken dat je het steelt. Nu met de cadeaukaart gaat het super. Ik haal vooral veel fruit voor de kinderen, omdat ze dat op school ook moeten eten. Verder koop ik vaak groenten die in de actie zijn, want dan kan ik er meer van halen en het invriezen voor een andere keer. Ik haal vaak aardappelen, spinazie en een groentemix voor de macaroni of spaghetti. Qua fruit haal ik vooral bananen, appels en peren, want daar zijn de kinderen vooral gek op. De kinderen zijn ook enthousiast over de tas groenten en fruit en het geeft ze echt meer energie.”

“Dit initiatief maakt een groot verschil voor ons. Ik hoop dat er voor de andere gezinnen ook snel sponsoren komen, want het is zo belangrijk dat kinderen bewust gezond leren eten. Als je in financiële problemen zit kan dat niet altijd. Er zijn veel alleenstaande moeders die in financiële problemen zitten, van alle culturen, en ze kunnen er lang niet altijd iets aan doen. Tegen hen wil ik ook graag zeggen dat ze niet mogen opgeven. Ook al lijkt het uitzichtloos, je kunt uiteindelijk altijd ergens terecht en er is voor ieder probleem een oplossing.”