Verhaal van een ontvanger: gezin van Houria

Houria is een alleenstaande moeder van 42 jaar en heeft een dochter van 19 en een zoon van 14. Ze verloor haar baan en kwam daardoor in de financiële problemen en de schulden. Via Facebook kwam ze in contact met Viktor Vitamientje en nu kan ze dankzij haar sponsor al 1,5 jaar zorgeloos haar kinderen van groenten en fruit voorzien. “Ik vind dit initiatief echt wauw. Hierdoor hoef ik me niet meer te focussen op eten voor mijn kinderen, maar kan ik me richten op het vinden van een baan en het wegwerken van de rekeningen.”
 
Houria haalt haar groenten en fruit wekelijks op vrijdag bij de Albert Heijn. “Het was in het begin wel wennen. De medewerkers wisten soms niet precies hoe het werkte, maar tegenwoordig gaat het goed. Ze zijn erg behulpzaam en we maken meestal een leuk praatje. Met de boodschappen die we halen kunnen we vaak een hele week vooruit. We kopen net waar we trek in hebben. De ene keer is dat meer fruit en de andere keer meer groenten. Thuis maak ik er maaltijden en smoothies van.”  
 
“Ik ben erg blij met Viktor Vitamientje. De kinderen krijgen nu genoeg vitaminen binnen. Ik merk dat mijn zoon er veel gezonder uitziet en ook houdt van het gezonde eten. Hij vraagt vaak een appel mee naar school en wil regelmatig weten wanneer ik weer naar de winkel ga. Ik vind het fijn om te zien dat hij zelf zo slim is om gezond te eten. Daarnaast zijn we als gezin een stuk vrolijker en energieker. We gaan vaker lopen en doen meer dingen als gezin. We kiezen de boodschappen ook samen uit. Ik vind het belangrijk dat de kinderen mee kunnen beslissen. Het houdt ons in beweging en ik zie het als een leuke taak. Het is een hele rust naast de spanningen rondom de financiën.”
 
“Ik ken onze sponsor niet en wil eigenlijk ook geen contact nu. Ik schaam me voor mijn situatie, maar als ik weer op eigen benen kan staan, wil ik hem of haar zeker bedanken. Als ik werk heb en Viktor Vitamientje niet meer nodig heb, wil ik zelf ook een gezin sponsoren. Juist omdat ik zelf ervaren heb hoe fijn dat is in zulke tijden.”