Verhaal van ontvanger: gezin van Natascha

Natascha woont samen met haar man en 2 kinderen van 2,5 en 4 jaar in Vlaardingen en krijgt nu ongeveer een jaar groenten en fruit via Viktor Vitamientje. Ze is thuismoeder en kan niet werken door haar gezondheid. Door schulden heeft haar gezin niet veel te besteden per week en recht op de voedselbank hebben ze niet meer. Viktor Vitamientje is dus een enorme uitkomst voor hen. “Mijn nicht ontdekte Viktor Vitamientje en heeft ons aangemeld.”, vertelt Natascha. “Sindsdien kunnen we dankzij onze sponsor iedere dag groenten en fruit eten. Daarvoor aten we vaak groenten uit potten of ongezonde maaltijden. Dat was namelijk goedkoper. We eten nu veel gezonder.”

De tas met groenten en fruit haalt Natascha wekelijks op de fiets samen met haar kinderen bij de Jumbo. “Eerst haalden we de boodschappen bij een groenteboer, maar dat verliep niet goed. Nu halen we de groenten en fruit bij de Jumbo. Dat bevalt perfect en is goed geregeld. We krijgen zelfs gratis jus d’orange mee. Wat ik daar verder haal ligt aan de prijs. Meestal haal ik in ieder geval appels en bananen en wat er in de aanbieding is. We eten regelmatig bloemkool, zuurkool of rode kool en aardappelkrieltjes en mijn dochter is gek op worteltjes. Als de kinderen iets anders willen qua groente of fruit, koop ik het ook. Van de boodschappen maak ik vaak ovenschotels en fruitsalades. De kinderen zijn echte fruiteters. Het fruit vliegt erdoorheen en in de vakanties is het zelfs binnen twee dagen allemaal weer op. Mijn zoontje neemt nu fruit mee naar school en daar ben ik blij om, want anders wordt hij misschien gepest. Je ziet in ieder geval dat ze veel meer energie krijgen en daar doen we het voor. Het is voor hen erg belangrijk om gezond eten te krijgen. Mijn dochter had eerst een groeiachterstand, maar dankzij deze hulp en het gezonde eten heeft ze die weer ingehaald.”

Haar sponsor is ze dan ook ontzettend dankbaar dat ze haar gezin nu gezond eten kan aanbieden. “Ik heb af en toe contact met mijn sponsor via Facebook. Hij is erg aardig en accepteert mijn situatie. Daarnaast is er wederzijds vertrouwen en hoeft er niet gecontroleerd te worden wat ik haal bij Jumbo. Ik ben hem erg dankbaar, net als de mensen van Viktor Vitamientje en de medewerkers bij de Jumbo.”