Verhaal van een sponsor: Miriam

Miriam is 44 en directeur Airport Operations op Schiphol. Ze woont in Rotterdam, is getrouwd en heeft 3 kinderen van 13, 12 en 7 jaar. Via Radka kwam ze in aanraking met Viktor Vitamientje en wilde weten hoe ze kon bijdragen. “Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met het steunen van Viktor Vitamientje. Ik vind het een mooi project om aan te geven. Gezinnen met financiële problemen moeten de mogelijkheid hebben om gezonde voeding te kunnen eten. Dat kun je bij de Voedselbank niet altijd krijgen. De hele wereld discussieert over gezonde voeding en ik vind het mooi om te zien dat zo’n gezin er dan, ondanks de situatie, voor kiest om op deze manier gezond te kunnen eten.”

Miriam doneert een bedrag aan Viktor Vitamientje waarmee meerdere gezinnen geholpen kunnen worden. “Ik heb geen contact met de mensen die ik sponsor, maar wel een vrouw toegevoegd op Facebook. Ik vind dat het contact zoeken bij het gezin zelf ligt, als zij er behoefte aan hebben. Ik besef dat onze werelden niet op elkaar lijken, maar we zouden wel kunnen leren van elkaar en iets voor elkaar kunnen betekenen. Ik vind het initiatief van Viktor Vitamientje mooi door de persoonlijke touch. Je weet waar het geld naartoe gaat. Het is een combinatie van de kleinschaligheid ervan, het feit dat het zich in de buurt afspeelt en de mogelijkheid om specifiek gezonde voeding te geven. Voor opgroeiende kinderen is dat hard nodig. Ik vind het wel belangrijk dat er zicht is op wat er met het geld gebeurt, maar ik heb vertrouwen in Viktor Vitamientje. Zolang het voor ons financieel mogelijk is en Viktor Vitamientje het nodig heeft, ben ik ook bereid te blijven geven.”