Verhaal van een sponsor: Gea Gort

Gea Gort is een trouwe sponsor van Viktor Vitamientje en steunt de stichting nu ongeveer een jaar. “Ik woon in Rotterdam en ben via Radka in aanraking gekomen met Viktor Vitamientje.” Zelf is ze gepassioneerd over missie, met name in de stad, maar zowel nationaal internationaal is ze hierin actief. “Radka hielp mij met mijn website en vorig jaar hoorde ik hoe Viktor Vitamientje tot stand kwam. Vooral de visie om de kloof tussen arm en rijk te overbruggen sprak me erg aan. Het is nog steeds een hele uitdaging merken we, maar het spreekt me erg aan. Ik werk zelf veel internationaal, maar het is mooi om te zien dat er ook binnen eigen stad initiatieven genomen worden. Er zijn namelijk veel noden ver weg, maar ook dichtbij is er hulp nodig en dit doel maakt het persoonlijk. Met dit initiatief gaat het niet alleen om het geven van middelen, maar ook om de sociale ondersteuning. Ik vind dat er vanuit de overheid ook zeker gestimuleerd mag worden om op dit soort manieren naar elkaar om te zien. Het geeft mensen in nood het gevoel dat er mensen om hen geven en dat biedt hoop en kracht.”

 “Ik zie veel potentie in Viktor Vitamientje en ik zie mogelijkheden om te groeien, dus ik wil dit zeker ook nog wel een aantal jaren blijven doen. Zelf vind ik voedsel erg belangrijk om mee bezig te zijn. Ik lees veel boeken over gezond leven. Samen met mijn dochter en schoonzus zijn we er regelmatig mee bezig. Het gaat me vooral om het bewustzijn. Bewust puur eten en dingen eten die voedzaam zijn. Voor kinderen is dit vooral erg belangrijk, want zo leren ze gezonde keuzes maken.”