Verhaal van een ontvanger: alleenstaande moeder met een dochter van 6 jaar

Sinds begin vorig jaar maakt een alleenstaande moeder met een dochter van 6 jaar dankbaar gebruik van de groenten en fruit van Viktor Vitamientje. Ze staat onder bewind, nadat ze dat zelf aangevraagd heeft toen de schulden zich opstapelden. “Mijn ex en ik hadden allebei een goede baan, maar toen ik de mijne verloor en een stuk minder ging verdienen werd het onmogelijk om de schulden nog af te kunnen lossen.” Na een lang en moeilijk voortraject kwam ze officieel in de schuldhulpverlening en daar hoopt ze binnen 3 jaar uit te zijn.

“We moeten rondkomen met weekgeld. Mijn dochter is gelukkig erg meelevend en weet dat ik niet alles voor haar kan kopen. Het is frustrerend, maar je leert er wel mee leven. Zolang alles voor haar maar goed geregeld is, want dat vind ik het belangrijkst. Ik hoop dat we na dit alles meer leuke dingen kunnen gaan doen samen.”

Via een kennis kwam ze in aanraking met Viktor Vitamientje en dat heeft haar tot nu toe al een hoop verlichting bezorgd. “Ik vind groente en fruit erg belangrijk voor een kind. Wanneer ze dit te weinig krijgen ga je dat toch zien aan ze. Ze hebben het hard nodig om gezond op te kunnen groeien en te ontwikkelen. Mijn dochter heeft iedere dinsdag en donderdag een fruitdag op school. Ze moeten dus zelf fruit meenemen en ik ben erg blij dat ik haar dat ook mee kan geven dankzij Viktor Vitamientje.”

“Het is erg fijn om met een pasje in de supermarkt te kunnen betalen. In het begin moest ik naar een supermarkt in de buurt waar ik slechte ervaringen mee had. Als alternatief kon ik toen naar de Jumbo, maar dat was helaas een stuk verder weg waardoor het soms een belemmering was om er helemaal heen te moeten fietsen. Sinds 2 maanden terug kan ik nu met een pasje naar de Dirk. Dat is lekker dichtbij en door het pasje krijg je aan de kassa geen vragen of problemen meer.”

“We halen daar nu onder andere vaak aardbeien als ze niet te duur zijn. Mijn dochter is er gek op en als zij blij is dan ben ik ook blij. Verder halen we regelmatig tomaat, komkommer, sla, bloemkool, diepvriesgroenten, aardappelen, bananen, aardappels en spinazie, want dat vindt ze erg lekker in combinatie met vissticks.”

“Viktor Vitamientje is echt een aanvulling. Voorheen hadden we veel minder fruit en aten we bijvoorbeeld veel aardappelpuree, omdat dat goedkoper is dan verse aardappelen, maar vers is zoveel beter. Ik ben dan ook erg dankbaar voor deze stichting en haar sponsoren. Het is erg fijn en lief dat er mensen zijn die daar geld in willen steken voor ons, maar ook voor de vele andere gezinnen hier in de omgeving die in een soortgelijke situatie zitten. Mijn sponsor ken ik niet, maar ik zou graag dankjewel willen zeggen tegen hem of haar. Als de situatie het weer toelaat zou ik Viktor Vitamientje ook zeker steunen. Ook al is het maar een klein bedrag. Deze mensen zijn onmisbaar voor gezinnen zoals de mijne.”