Verhaal van een sponsor: Karel Kuijpers

Karel Kuijpers en zijn vrouw Gerda zijn al sinds de oprichting betrokken bij het werk van Viktor Vitamientje. Karel is 69 jaar en na vele jaren werk in de kantoorautomatisering nu ook vrijwillig met de automatisering van Viktor Vitamientje bezig. Daarnaast sponsort hij samen met zijn vrouw een gezin in nood. “Radka is onze schoondochter en ik moet eerlijk zeggen, toen zij vertelde over haar plan voor Viktor Vitamientje had ik eerst mijn twijfels. ‘Welk gezin in geldnood zat nu in eerste instantie te wachten op groenten en fruit?’, dacht ik. Inmiddels is er een hele wachtlijst met gezinnen die de hulp van Viktor Vitamientje graag willen gebruiken en zijn die twijfels wel weg. Het zijn vaak verhalen van alleenstaande moeders, vrouwen die in de steek gelaten zijn en daardoor in de schulden terecht kwamen. Op gezonde voeding wordt al snel bezuinigd terwijl het voor kinderen enorm belangrijk is om gezond op te kunnen groeien.”

“Het is belangrijk dat een kind goede voeding krijgt en dan denk je: ‘Wat maakt een 10tje nu uit?’, maar juist die 10 euro wordt nu goed besteed aan groenten en fruit en dat zorgt ervoor dat een kind gezond op kan groeien en zich op een gezonde manier kan ontwikkelen. De kinderen krijgen ook een verjaardagskaart op hun verjaardag van Viktor Vitamientje. Dat heeft positieve invloed op zo’n gezin.”

“Mijn vrouw heeft Facebook contact met het gezin wat wij sponsoren, maar we spreken ze verder eigenlijk niet. Het gaat ons in eerste instantie ook niet om het contact, maar om het ondersteunen van dit gezin en het initiatief van Radka. God heeft haar hierin geleid en dat steun ik graag.”

“Viktor Vitamientje heeft een visie van geven zonder iets terug te krijgen. Dat vind ik erg mooi. Helaas zorgt deze visie ervoor dat bedrijven minder snel willen sponsoren, terwijl het erg belangrijk is dat er meer sponsoren komen om ook de gezinnen op de wachtlijst te kunnen ondersteunen. Ik zal Viktor Vitamientje in ieder geval blijven steunen zolang Radka hiermee doorgaat.”