Vitamientjes tegen corona

Tijdens het hamsteren waren ze de broccoli vergeten…

En dat is jammer, want deze grote groene stronk is niet alleen erg lekker, maar ook supergezond en een krachtig wapen in de strijd tegen het coronavirus. Door groente en fruit te verzorgen voor gezinnen in geldnood strijden wij dapper mee!   

Leefstijl

De coronacrisis maakt het namelijk opnieuw duidelijk: als je ongezond leeft, heb je een verhoogde kans om ernstig ziek te worden of dood te gaan aan infectieziekten. Vaak heb je dan al last van overgewicht en bijbehorende leefstijlziekten zoals een hartkwaal of diabetes 2. Deze ziektes zorgen voor chronische ontstekingen in je lichaam waardoor je afweersysteem uitgeput raakt. Uit cijfers van het RIVM op 11 mei j.l. blijkt dat bij 70% van de Covid-19 patiënten die ernstig ziek zijn geworden, al van onderliggend lijden sprake was. Bijna de helft leed aan een hartkwaal en hoge bloedruk en meer dan een kwart aan diabetes 2.

Brief

Wetenschappers van TNO en de Leidse Universiteit en zeker 1900 zorgprofessionals zijn het er over eens dat het stimuleren van een gezonde levensstijl toegevoegd dient te worden aan de coronamaatregelen. Zij hebben een brief, inclusief wetenschappelijke notitie aangeboden aan staatsecretaris Paul Blokhuis (VWS). Meer informatie: https://lifestyle4health.nl/covid-19-maakt-duidelijk-leefstijl-en-leefstijlgeneeskunde-juist-nu/

Dus kom maar door met die broccoli! En kijk hier voor een lekker recept.