Hoe is viktor ontstaan

“We krijgen voor de komende drie jaar ongeveer 85 euro per week om met z’n drieën van rond te komen. Soms hebben we een dag gewoon te weinig geld. De kleine heeft hier nooit om gevraagd. Het liefst geef ik hem elke dag groente, fruit en andere gezonde dingen. Helaas is dat vaak duurder dan een pizza. Slecht eten is vaak nu eenmaal goedkoper dan vers.” Radka Kuijpers, oprichtster van de stichting Viktor Vitamientje, kwam in 2015 in contact met een stel van 20 en 22 jaar oud. Ze zitten in de schuldsanering en hebben beiden een baan. Doordat ze 85 euro per week te besteden hebben, kiezen ze vaker voor goedkopere, minder gezonde producten en krijgt hun zoontje van twee te weinig vitamientjes binnen.

Naar aanleiding van dit contact heeft Radka besloten dit gezin wekelijks te ondersteunen met een groente- en fruittas. “Groente en fruittas is niet alleen voor het kind, maar voor het hele gezin. Uit eigen ervaring weet ik dat kinderen geen boontjes gaan eten als ouders het ook niet doen. Later vertelde de moeder me dat dit hen zoveel geholpen heeft dat ze voor iemand anders een pakket willen gaan betalen als ze uit de schuldsanering zijn. Daar doen we het voor. Mensen die andere mensen willen helpen.”

Visie

Viktor Vitamientje wil ouders in geldnood helpen om hun kinderen toch een gezonde toekomst te kunnen bieden.  We vinden dat ieder kind recht heeft op voldoende vitamines waarmee het fysiek en geestelijk gezond op kan groeien. Een kind ontwikkelt zich tot en met ongeveer het 18e levensjaar enorm. Zowel fysiek als geestelijk verandert er veel  in deze jaren. Voldoende vitamines dragen onder andere bij aan een goede weerstand, sterke botten, het functioneren van organen, energie en concentratie. Daarnaast zorgt het voor een kleinere kans op ziekte of is het al voldoende om een ziekte de baas te worden.

Wanneer een kind vanaf het begin gezonde eetgewoontes aanleert, zal het ook later  gezondere keuzes maken. Tegenwoordig is één op de acht kinderen te zwaar. Slechts 1  procent van de kinderen tussen de 7 en 19  jaar eet de aanbevolen hoeveelheid groente en slechts 5 procent eet de aanbevolen hoeveelheid  fruit. Dit vinden wij zorgwekkend en daar willen wij wat aan veranderen. We zien dat gezonde voeding vaak duurder is dan ongezonde voeding. Daarom willen we het mogelijk maken om ook gezinnen in geldproblemen te voorzien van voldoende groente en fruit, zodat we met elkaar kunnen werken aan een gezondere toekomst.

Hoe kunt u helpen?

Wilt u een gezin in geldnood helpen? Sponsor dan nu een groente- en fruitpakket!
  • Vul het formulier in en geef daarbij aan of u een bij u bekend gezin wilt sponsoren of een willekeurig gezin uit uw omgeving.
  • Uw volledige donatie komt terecht bij de groenteboer ter plaatse, zodat hij voor dat bedrag  een groente- en fruittas klaar zet voor het gezin.
  •  De mogelijkheid is er om in contact te komen met het gezin dat u sponsort, om zo op de hoogte te blijven hoe de groente- en fruittas bevalt.
  • U draagt bij aan een gezonde toekomst voor een kind. Bedankt!

Bestuur en team

Radka Kuijpers

OPRICHTER / VOORZITTER BESTUUR

“Er is zo veel armoede in de wereld en de kinderen die er het meest onder lijden kunnen er niets aan doen. Dat raakt mijn hart en daarom heb ik Stichting Viktor Vitamientje opgericht.”

Marije Companjen

Penningmeester

“Ik draag graag mijn steentje bij aan de missie van Viktor Vitamientje omdat we een gedeelde passie voor een gezonde levensstijl en compassie voor mensen hebben, vooral voor diegenen die gemarginaliseerd zijn.”

Marleen Verhulst

Secretaris

Voor mij is Viktor Vitamientje een goed voorbeeld van ‘De wereld redden? Begin klein’. Iedereen kan iets kleins betekenen voor de ander. En juist die kleine dingen hebben soms veel meer impact dan je denkt. Ik zie een organisatie met bevlogen mensen, die hart hebben voor gezinnen die het niet zo breed hebben. Daar sta ik graag achter!

Dorith Ravelli

BACK OFFICE

De quote ‘If you can’t feed a hundred people, than feed just one’ (van mother Teresa) is een inspiratie voor mijzelf. Het idee dat je het je als ouder financieel niet kunt veroorloven om altijd gezond eten te bieden aan je kind(eren), raakt me. Zeker sinds ik werkzaam ben voor Viktor Vitamientje besef ik me des te meer dat niemand om armoede vraagt. Ik vind het bijzonder dat we vanuit de stichting een zorg weg kunnen nemen bij mensen die het vaak al niet heel makkelijk hebben.

 

Laurens

ADMINISTRATIE

Laurens  werkt vrijwillig voor Stichting Viktor Vitamientje. Hij werkt de administratie van de stichting bij en staat onze klanten te woord aan de telefoon en via WhatsApp. Ook verwerkt Laurens door de klanten gestuurde kassabonnen in de software en houdt hij bij wanneer nieuwe afhaalbonnen gestuurd moeten worden naar de klanten.

 

Ivonne

INTAKE & evaluatie

Ivonne is een van onze vrijwilligers. Zij ziet een mogelijke klant van Viktor Vitamientje als eerste. Wanneer mensen zich aanmelden bij de stichting, gaat zij bij de klant langs om kennis te maken en meer te vertellen over de werkwijze van Viktor. Tevens gaat Ivonne 2x per jaar langs de bestaande klanten voor een evaluatie.